Schatten uit de kast 2010

Op zondag 27 juni is de Museumboerderij West-Frisia aan de Koningspade 31 in Hoogwoud het toneel van "Schatten uit de kast". Op deze zondagmiddag kunt u tussen 13.00- 16.00 uur gratis uw oude voorwerpen door kenners laten beoordelen.

Elk jaar weer is de "kunst en kitsch middag" in het museum een groot succes en trekt veel bezoekers uit de wijde omgeving.

Iedereen is welkom om oud textiel, serviesgoed, sieraden, kant, merklappen, aardewerk en andere gebruiksvoorwerpen te laten beoordelen. Zes deskundigen van het Westfries Genootschap zullen aanwezig zijn en hun kennis met u delen.
Zij weten veel over de herkomst, functie, gebruikte materialen en de ouderdom van uw dierbare spullen. Ook kunnen zij vertellen hoe u in de toekomst het beste met de objecten om kunt gaan. Er wordt geen waarde aan uw spulletjes toegekend.

De feestelijke middag sluit goed aan bij de vaste collectie van de Museumboerderij. Zonder de bewaardrift van Adriaan Donker, de voormalige eigenaar van het Hoogwouder museum, zou er veel uit de historie van het Westfriese platteland verdwenen zijn.

Adriaan had een scherpe neus voor dat wat bijzonder is, en dat is nu heel goed te zien in het museum. Honderden objecten van groot tot klein vertellen het verhaal van vroeger binnen de historische muren van de stolpboerderij.

De entree tot de beoordelingsruimte op zondagmiddag 27 juni is vrij, ook de bezichtiging en beoordelingen door de deskundigen van het Westfries Genootschap zijn gratis. Het museum is op deze dag normaal geopend van 13.00-16.30 uur. De entree daarvoor bedraagt 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Tijdens deze middag is er gelegenheid om koffie en iets lekkers te nuttigen in de dars en bij mooi weer buiten.