Nieuw leven: Geboorte en kraamtijd

bedstee

Dit jaar is in de museumboerderij een expositie te zien met als thema "Nieuw Leven". De geboorte van een baby loopt als een rode draad door de vertrekken van de boerderij. In de vroegere hooiberg midden in de boerderij zijn voorwerpen tentoongesteld die te maken hebben met geboorte.

Een oude dokterstas met verlosinstrumenten, doopjurken en mutsjes, geboortecadeautjes zoals rammelaars en geboortelepels, een luiermand en een oude weegschaal. Verder is er een verzameling oude ansichtkaarten met spotprentjes rondom geboorte te bewonderen.

Het thema loopt via de stal naar de woonkamer die als kraamkamer is ingericht. De kraamvrouw ligt na haar zware taak op adem te komen in de bedstee. Wieg, commode, luierdroger en gemak maken het geheel compleet. In de hal staat een prachtige ouderwetse kinderwagen anno 1900 opgesteld.

wiegAansluitend op het thema “Nieuw Leven” zijn op zondag 17 juli allerlei creatieve kraamcadeautjes te koop die nergens anders te verkrijgen zijn. Door de boerderij heen wordt door verschillende mensen gedemonstreerd hoe de cadeautjes tot stand komen.

Wat is er zoal te zien? Er zijn rammelaars van haverhalmen en ander speelgoed die door middel van de vlechttechniek gemaakt worden. Er worden bakerpoppetjes van klei gevormd, gebrandschilderde spiegeltjes en mooie kaarten van knipwerk. Ook klompjes met datum en naam van de baby, felicitatiekaarten van origamie en originele knuffeldieren zijn leuk om te zien en te kopen.

vitrine
  jurkjes