Kunstzinnige Open Dagen in de Museumboerderij

Op zaterdag 23 en zondag 24 november is de Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud eenmalig buiten het seizoen geopend. Tijdens dit weekend is er een unieke tentoonstelling en zijn de diverse ruimtes van de boerderij te bekijken. En elke bezoeker kan op een opwarmertje met wat lekkers erbij rekenen.

Marloes van AmstelIn de Hooiberg van het museum hangen schilderijen van kunstschilder Berry uit Heiloo. Hij vervaardigde 21 illustraties voor het boek ‘Oentje Kalkoentje en de rode boot’, en creëerde vervolgens van iedere illustratie een schilderij.

De boeken rond Oentje Kalkoentje zijn geschreven door Nel Klaver uit Nieuwe Niedorp.

Er zijn inmiddels 3 titels verschenen, en de boeken zijn bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Nel heeft een programma gemaakt rond de boeken en verzorgt voorlees sessies op scholen en in bibliotheken. Ook is zij soms te gast op kinderpartijtjes. Ze geeft graag tekst en uitleg over haar werk. Onder de naam “Made by Marlou” creëert Marlou van Amstel mooie, moderne sieraden.

Zij maakt ze meestal van rubber, vaak met grote, bijpassende stenen. De getoonde sieraden zijn gedurende dit weekend te koop. Ook zijn er breisels en gehaakte voorwerpen van haar hand. Op zaterdag is Marlou aanwezig om te vertellen hoe de sieraden worden gemaakt.

En verder is natuurlijk het gehele museum te bekijken. Met een enthousiaste vrijwilliger door de stal en de verschillende kamers wandelend, valt de bezoeker van de ene verbazing in de andere. Er is heel veel te zien, en over veel, vaak herkenbare objecten, zijn mooie verhalen te vertellen. De hele boerderij is opgesteld in de sfeer van de laatste eigenaar, Adriaan Donker, die van verzamelen zijn levenswerk maakte.