"Kunst op Schaal" in de Museumboerderij

Op zondag 6 en 13 april is in de Museumboerderij een mooie collectie beschilderde eieren te zien. De uitgebreide collectie van verzamelaar Marga Meyer-Koersen uit Zuidermeer staat per genre opgesteld in drie grote vitrines. De Hooiberg, waar de eieren staan opgesteld, wordt in paassfeer aangekleed en elke bezoeker krijgt bij de gratis koffie een kleine paaslekkernij.

EirenDe boerderij aan de Koningspade is beide middagen te bezoeken tussen 13.00 en 16.30 uur. Een leuke gelegenheid om in paasstemming te komen. De collectie beschilderde eieren omvat ongeveer 100 exemplaren. De miniatuurkunstwerkjes zijn allemaal uniek. Op de tere schaal staan iconen, landschapjes, vogels, plateel, Afrikaanse voorstellingen en portretten.

Ook zijn er eieren in Art Deco stijl te zien. Het is haast niet voor te stellen hoe fijntjes het penseel moet zijn. Om dat te verduidelijken geeft Susan Groot uit Hoogwoud een demonstratie eieren schilderen, o.a. met lammetjesafbeeldingen van Bob Ross. Deze zijn eventueel te koop, net als schilderijtjes die ook goed bij de paassfeer passen.

Beschilderd eiEen verzameling zoals van Marga Meijer past uitstekend bij de uitgebreide verzameling van Adriaan Donker, de vroegere eigenaar van de Museumboerderij.

Door de hele boerderij heen staan in feite verzamelingen opgesteld. Werktuigen, kleding, tegels, meubels in allerlei stijlen, serviesgoed en archeologische vondsten uit de omgeving: het is er allemaal te bekijken in een stijlvolle omgeving.

En vergeet vooral niet een blik te werpen in de verzamelkasten met rariteiten. Voor Adriaan was alles bijzonder, maar hij heeft veel tijd en energie gestoken in het vinden van gebreide, gehaakte en gekantkloste hoofdbedekkingen.

Deze verzameling is echt uniek, en staat in een aparte kast opgesteld.

De bezoekers krijgen een rondleiding door de verschillende ruimtes van de boerderij.