Westfriese middag: 'Op z’n Westfries'

Geniet op dinsdagmiddag 12 juli van een verrassende Westfriese middag in de museumboerderij West-Frisia. Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Adriaan Donker organiseert de museumboerderij een Westfriese middag.

Wat valt er te beleven?
Voordracht, muziek, aandacht voor ons dialect en een quiz met niet-alledaagse objecten uit het museum. U komt op deze middag veel te weten over de Westfriese cultuur.

Adriaan Donker was een bloemrijke Westfriese man, die niet langs gebaande paden liep. Hij liet de gemeente Opmeer een interessant museum na. Dat is landelijk niet onopgemerkt gebleven. Denk aan de filmopnames die er gemaakt zijn voor grote films zoals Zwartboek en Sonny Boy.

De middag staat onder leiding van Netty Zander, bestuurslid van de Adriaan Donker Stichting, het Westfries Genootschap en skroiver bij een skroifgroep. De muziek wordt verzorgd door Jan Steltenpool.

Update: de inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten.