Word vriend van de museumboerderij

Museumboerderij West-Frisia aan de Koningspade in Hoogwoud zoekt ‘vrienden’ voor een langdurige relatie. Particulieren en bedrijven zijn van harte welkom om de boerderij te steunen en daarvan zelf ook de vruchten te plukken.

Wat is precies de bedoeling? Particulieren kunnen voor een bedrag van € 25,00 per kalenderjaar de mooie boerderij met de interessante collectie van een zekere toekomst voorzien. Met de vriendenkaart heeft men gratis toegang voor 2 personen. Dit geldt voor de reguliere openingsdagen, maar ook voor de dagen met een extra activiteit. Er zijn door het jaar heen een aantal dagen met een bijzonder thema. Genoemd kan worden de Ambachtendag in september, waar heel veel bezoek op af komt. Maar ook de Boerenmarkt, het kralen breien en de speciale sfeervolle winteractiviteit zijn een uitstapje meer dan waard.

De stolpboerderij met daarin de verzameling van Adriaan Donker is overigens altijd een bezoekje waard. De uiteenlopende spullen, werktuigen, het textiel en de meubels, kortom de gehele collectie staan opgesteld in de vertrekken waarin elke bezoeker zich in een vorig leven waant. Voeg daarbij de plek van de historische boerderij aan de Koningspade en het plaatje is compleet.

Dit alles bij elkaar verdient het om bewaard te blijven. Vooral daarom zoekt de Museumboerderij vrienden.

Bedrijven kunnen op hun beurt sponsor worden van het museum. Dit kan heel aantrekkelijk zijn, het museum heeft een officiële status. Na overleg is er veel mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van een bedrijfspresentatie, of door tijdelijk in het oog springende attributen te lenen.

U kunt zich hier opgeven om vriend van de museumboerderij West-Frisia te worden