Exposities

De Hooiberg van de boerderij is dit jaar het domein van de kunstschilder Ben Wester. Hij is een Westfries in hart en nieren en getuigt hiervan in zijn werk. Zijn schilderijen bestaan uit landschappen, portretten en dorpstaferelen. Ook schildert hij graag stillevens met oud kinderspeelgoed. De vitrines in de expositieruimte tonen een grote collectie kinderspeelgoed, die voornamelijk afkomstig is uit het uitgebreide bezit van het museum.

Hier zijn enkele beelden van de schilderijenexpositie van Ben Wester die te zien zijn in het vierkant van de boerderij. Er hangen een 20 schilderijen die verschillende onderwerpen laten zien. U kunt op de website www.benwester.nl meer informatie over de schilderijen en tekeningen van Ben Wester vinden.

Over Ben Wester:

Mijn naam is Ben Wester, geboren in 1954 te Obdam. Zolang ik me kan herinneren heb ik getekend, voor klasgenootjes op de lagere school tekende ik al de figuren in hun ridder- en fantasietekeningen. Later ben ik ook gaan schilderen.( Mensen die er verstand van hebben zeggen altijd dat je de tekenaar erin kan zien) Ik houd me al jaren bezig met portret- en modeltekenen en schilderen, eerst bij De Werkschuit in Amsterdam daarna bij de Blauwe Schuit in Hoorn en sinds een achttal jaren op een kleine club met de merkwaardige naam "modderbacken". Plein air schilderen (in de buitenlucht) doe ik ook met veel plezier, de wisselende omstandigheden, veranderende kleuren en gesprekken met passanten maken er altijd weer een feestje van. Ook op reis gaat er altijd een dag- of schetsboek mee. Maar mensen inspireren mij het meest, gezichten fascineren me. Doorleefde gelaatstrekken maar ook kinderkopjes wil ik op mijn eigen manier vastleggen.

Opdrachten
Vaak maak ik een portret deels uitgaande van foto’s en deels door de geportretteerde uit te nodigen om te poseren. Gelijkenis is voor mij heel belangrijk en ik ben gaarne bereidt uit te leggen waarom. Meestal is een sessie van twee uur voldoende. Ik heb de beschikking over een eigen, aangenaam, atelier maar een bezoek aan huis is zeker zo leuk. Als er een ander onderwerp aan de orde is dan ben ik daar ook voor in, als u de site wat doorgekeken heeft zult u gezien hebben dat er nogal wat verscheidenheid is.