Oude ambachtendag

Op zondag 9 september sluit Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud het seizoen af met een bijzondere middag. In en rond de sfeervolle stolpboerderij zijn die middag maar liefst 15 bijna vergeten ambachten te zien. Het gevarieerde programma vindt plaats tijdens de openingstijden van het museum. Uiteraard kan tevens het museum worden bezocht. Er is gelegenheid om koffie, thee of fris te gebruiken. Een vers gebakken stroopwafel maakt het compleet.

De Museumboerderij bestaat in wezen uit pure ambachtelijkheid en dat wordt op 9 september extra benadrukt door de gedreven mensen die hun specialiteit demonstreren. Opvallend is dat veel ambachten een lange geschiedenis hebben maar toch nog steeds mondjesmaat worden toegepast. Buiten zal de geur van het visroken de bezoeker verwelkomen, terwijl een smid en een rietdekker hun vakkennis tonen. En wat kan het ambacht siermetselen toevoegen? En hoe komt honing tot stand? Binnen zitten een boekbinder en een figuurzager te werken. Dames quilten, breien op een plankje, maken tassen en hoeden. Kralenbreien wordt getoond door een zeer ervaren docente.

Behalve passief toekijken kunnen de bezoekers bij sommige handvaardigheden ook zelf aan de slag. Kinderen kunnen oefenen met een ouderwetse brandspuit.

Het belooft weer een gezellige middag te worden aan de Koningspade.

  • Openingstijden: zondag 9 september van 13.00 – 16.30 uur.
  • Entree: € 3.00, kinderen tot 12 jaar gratis.
  • Voor meer informatie: 0226-351431