Expositie 2013

Koppiestoid in het Vierkant.

Een gezellige start van uw bezoek aan de Museumboerderij begint in het Vierkant. Daar kunt u de nieuwe expositie bewonderen die in het teken staat van koppiestoid.

U kunt kennismaken met de vele geschenken en voorwerpen die Douwe Egberts in de loop van vele jaren heeft uitgegeven. Deze geschenken zijn al sinds 1924 op waardepunten verkrijgbaar. Het spaarsysteem is het oudste nog actieve spaarsysteem en ingeburgerd in praktisch elk Nederlands huishouden.

Er zijn veel enthousiaste verzamelaars, Willem Groot uit Hoogwoud is er daar één van. Uit zijn omvangrijke collectie worden de mooiste voorwerpen getoond. Kinderserviesjes, kinderboeken, koffie- en theeserviezen en allerlei aanverwante artikelen passeren de revue, zoals geëmailleerde reclameborden en grote winkelblikken. Kortom: te veel om op te noemen.

Bij de aanblik van de tentoonstelling zal bij u als bezoeker een gevoel van nostalgie opkomen. En dat gevoel is kenmerkend voor uw verdere rondgang door de museumboerderij. U komt ogen tekort om de vele voorwerpen op praktisch gebied te bekijken. En dat is niet alles, er zijn ook veel mooie siervoorwerpen en kleding te bewonderen.

Als u daarmee klaar bent, komt u weer terug in het Vierkant, waar ongetwijfeld iets voor u in een "koppie" zit. Helemaal in de trant van Douwe Egberts!

Hieronder vast een impressie van enkele voorwerpen uit de expositie.Douwe Egberts
Cafe bord
Reclame Borden
Vitrinekast met voorwerpen