Ambachtenmarkt zondag 11 september

Pure ambachtelijkheid: daar draait het om tijdens de ambachtendag op zondag 11 september tijdens de monumentendag. Het thema van de monumentendag is ‘Iconen en symbolen’.

Bij de sfeervolle museumboerderij in Hoogwoud zijn een twintigtal bijzondere ambachten te zien, waarbij symboliek vaak een rol speelt. Het gevarieerde programma vindt plaats tussen 11.30 en 16.30 uur. Op het erf en in de boerderij is van alles te beleven. Gratis koffie, thee en fris maakt het compleet.

De entree is €3 inclusief koffie of thee. Vrienden van de Museumboerderij en kinderen tot 12 jaar mogen gratis het terrein op.

Hieronder treft u een overzicht van de activiteiten op de ambachtenmarkt 2016.

Ambachtenmarkt 2016


Ambachten en de museumboerderij passen uitstekend bij elkaar. Sommige oude ambachten zijn nog steeds actueel, bijvoorbeeld rietdekken, kaasmaken, vis roken en bijen houden. Iconen schilderen, manden vlechten, tingieten, vilten en hoeden maken worden nu alleen nog toegepast als een meer luxe vorm van creëren. Hoe het allemaal in zijn werk gaat wordt duidelijk gemaakt door enthousiaste en vakkundige mensen. Wat de techniek betreft: er zijn puffende motortjes en bij een open vuur zullen Vikingsieraden worden gemaakt.

Ook voor kinderen is er tijdens de ambachtendag van alles te doen. Zij kunnen ballen gooien naar blikjes en er wordt een poppenwagen verloot. Onder begeleiding zijn zij zelf bezig met beeldhouwen in speksteen, sjoelen en nog meer.

Onder het motto: ‘zien, doen en beleven’ wordt het voor elke leeftijd weer een mooie dag daar aan Koningspade 31!