Quks in de museumboerderij

QuksDit jaar wordt in de Museumboerderij in Hoogwoud het 100e geboortejaar van de grondlegger, Adriaan Donker, gevierd met cabaret van Quks. De bekende theatergroep uit Hoogwoud heeft een voorstelling gemaakt over het bloemrijke leven van Adriaan.

Het stuk heeft als titel “Oh, zo ondeugend!” en het wordt op zaterdag 21 en zondag 22 mei in de dars van de boerderij opgevoerd. Beide dagen is de aanvang 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Per keer kunnen 45 mensen een plaatsje krijgen. Om zoveel mogelijk mensen van deze unieke voorstelling te laten genieten is gekozen voor zes voorstellingen.

“Oh, zo ondeugend” was een typische uitspraak van Adriaan. Maar wie was Adriaan? Een boer in hart en nieren? Een uniek verzamelaar, een zonderling figuur, of een echte Westfries? Kon hij niet met de tijd mee of was hij zijn tijd ver vooruit? Was hij kinderlijk naïef of een authentiek persoon vol vertrouwen in de goedheid van de mens?

Deugend of oh, zo ondeugend? Om antwoord vinden op deze vragen dook Tim de Haan, aan de hand van archiefmateriaal en anekdotes van dorpsgenoten, in het leven van Adriaan Donker. Zijn zoektocht heeft geresulteerd in de voorstelling “Oh, zo ondeugend!”; een korte theatrale vertelling over het leven van deze markante Hoogwouder. In deze voorstelling wordt Tim de Haan muzikaal bijgestaan door Kees Vriend. De regie is in handen van Mariët de Haan. De technische ondersteuning wordt verzorgd door Paul Koomen.

Kaarten kosten € 8 en zijn op vrijdag 13 mei tussen 19.00 - 21.00 uur en op zaterdag 14 mei tussen 13.00 - 15.00 uur te koop in het Museum aan de Koningspade 31 in Hoogwoud. Vrienden van het museum betalen € 4 op vertoon van de Vriendepas.

Let op: u kunt alleen contant betalen!

Met de voorstellingen luidt de Museumboerderij het ‘Adriaanjaar’ in. Na afloop is er koffie en thee om nog even na te praten.

Hieronder treft u enkele foto's van dit geslaagde evenement aan. De foto's zijn gemaakt voor Hanneke de Boer.