Archeologiedag in de Museumboerderij

Aan de Koningspade in Hoogwoud kan je niet om de Archeologiedag heen! Om die reden is de museumboerderij op zondag 15 oktober tussen 13.00-16.30 uur extra geopend om de plaatselijke geschiedenis te belichten.

Vlakbij de Museumboerderij, aan de Mienakker, is in 1990 een heel goed bewaard gebleven skelet gevonden dat 4500 jaar oud bleek te zijn. Hij kreeg de naam Cees, zijn resten en de omgeving daarvan vormden een echte schatkist aan informatie over de Nieuwe Steentijd. In het museum is een vitrine ingericht met unieke steentijdvondsten, en informatie daarover.

Er is te zien welk gereedschap de stam waartoe Cees behoorde, gebruikte om in leven te blijven. Dat het leven niet gemakkelijk was is zelf te ervaren! Op zondagmiddag kunnen bezoekers (groot en klein), onder leiding van amateurarcheoloog Harrie van de Meij, zelf aan de slag met gereedschap uit de tijd van Cees.

Er worden o.a. pijlen gemaakt, er wordt met spintollen garen gesponnen en het malen van graan op een maalsteen kan worden geprobeerd. Als er dan meel is, is vuur noodzakelijk. Ook daar hadden de oertijdbewoners iets op gevonden. Met een pyriet knol zijn vuurvonken te maken. Spannend om dat allemaal zelf te komen proberen in de Museumboerderij!

Je kunt je aanmelden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten zijn €3,50 per kind. Je krijgt ook nog wat lekkers en te drinken.