Opening seizoen 2017

Opening seizoen 2017Vanaf zondag 18 juni opent de Museumboerderij West-Frisia haar deuren voor alle bezoekers. U kunt de uitgebreide verzameling van Adriaan Donker, de vroegere eigenaar van de Museumboerderij, ook dit jaar weer bewonderen op Koningspade 31 in Hoogwoud.

Van donderdag- tot en met zondagmiddag zijn bezoekers hartelijk welkom. In de Hooiberg is een mooie tijdelijke expositie te zien, de wondere wereld van waaiers waarin bijzondere waaiers uit vroegere tijden de boventoon voeren. Waaiers spraken ook letterlijk een taal: door de waaier op een bepaalde manier te hanteren kon de draagster er mee communiceren.

Hoe dat werkte wordt in de boerderij duidelijk gemaakt. Bovendien zijn er kledingstukken, parasols en accessoires uit een mondain tijdperk bijgevoegd. De fraaie collectie is te bekijken tot en met 9 september.

Zoals u gewend bent van de Museumboerderij zijn er in de loop van 2017 weer een aantal speciale activiteiten. Op het programma staan onder andere een textieldag op 6 augustus en een ambachtendag op 10 september.

Meer informatie over de activiteiten dit seizoen kunt u vinden door boven in het menu te klikken op "Agenda".