Verhalenmiddag Over Stolpen

Op 22 september a.s. van 15:30 tot 17:30 organiseert Museumboerderij Westfrisia samen met Vrienden van de Stolp/ Boerderijenstichting NH een verhalenmiddag onder leiding van Ineke de Morée.

Dit als afsluitende activiteit bij de fototentoonstelling van Kenneth Stamp: Leven wonen en Werken in een Stolp.

Vertellers zijn onder andere Irma Stroet, Netty Zander, Maarten Koning, Ineke de Morée. Bijna allen wonen in een stolp en hebben hun eigen persoonlijke geschiedenis met dit historische gebouw. Ook hebben ze herinneringen aan museumboerderij Westfrisia en vertellen over hoe dit hen heeft geïnspireerd. En wie weet welke verhalen dit oproept bij het publiek… In elk verhaal schuilt immers een kracht die weer andere herinneringen, beelden en ervaringen raakt.

De vertellers vinden het daarom interessant en leuk als (oud) stolpbewoners hun eigen verhaal vertellen over het wonen in en om de stolp, op een erf, in het landschap. Dat kan gaan over de stolp als gebouw, over het leven en werken in een stolp, over de ruimte en uitzichten en natuurlijk over dromen die je hebt voor de toekomst…

Iedereen krijgt de ruimte voor zijn eigen verhaal. Kans voor mensen om mee te leven, nieuwsgierig en enthousiast te worden naar de ruimte en mogelijkheden die de stolp ook nu nog steeds te bieden heeft. Kortom: een boeiend en veelbelovend perspectief van de stolp in veranderende tijden.

Doorgang bij voldoende aanmeldingen. U kunt zich aanmelden via de Contactpagina op deze website. (middels een email of belletje)

Kosten: € 5.- incl. koffie/thee (Vrienden van de Museumboerderij hebben gratis toegang)