Ambachtenmarkt 2022

AmbachtenmarktOp zondag 11 september vind er weer een nieuwe editie plaats van de jaarlijkse ambachtenmarkt. In en rond de sfeervolle stolpboerderij zijn deze dag meer dan 25 bijna vergeten ambachten te zien.

Van 11.00 – 16.00 uur staat onze museumboerderij die dag in het teken van het ambacht. Vroeger waren het alleen mannen die een ambacht uitoefenden. Ze werden eerst leerling, dan gezel en na het afleggen van hun meesterproef mochten ze zich meester noemen en werden toegelaten tot het gilde van hun ambacht.

De tijden zijn veranderd, ook vrouwen gebruiken hun ambachtelijke vaardigheden. Op de Ambachtendag laten zo’n twintig deelnemers zien wat ze kunnen maken.

“Meester, leerling of gezel, de ambachtsman die maakt het wel”

Er wordt gewerkt met hout, met steen en met (stoom)machines. Er zijn verschillende tractoren te bewonderen. De mandenvlechter is er en er wordt geschilderd en muziek gemaakt. Ted van den Berg, die deze zomer exposeert in onze mooie boerderij, laat zien hoe hij Zentangle tekeningen maakt.

Ook zijn er mannen en vrouwen met hun zelfgemaakte producten als honing, jam en gerookte vis. Voor de kinderen is er een nostalgische draaimolen die voor hen gratis zijn rondjes maakt. Ze kunnen ook stenen beschilderen en wie weet is er nog meer leuks voor ze te doen. Dit is nog maar een kleine greep uit alles wat er te zien en te beleven is.

Alle deelnemers vertellen u graag over het al het moois dat ze maken en de technieken die ze gebruiken. Kortom: kom kijken en genieten en laat u inspireren.

De entree is € 4,00. Dat is op deze dag inclusief het bezoek van de museumboerderij en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.