Doen als Toen

Museumboerderij West-Frisia en vereniging Behoud Westfries Kostuum gaan op zondag 31 juli van 11.00 uur tot 16.00 uur Doen als Toen.

In en om de museumboerderij zijn die dag veel mensen in Westfriese kleding te bewonderen. Kleding uit de tijd van toen, zo rond 1900.

Ze zijn er aan het handwerken of met wat anders bezig. Vanaf 12 uur wordt er eten van toen geserveerd zoals groentesoep en verloren brood zoals de Westfriezen wentelteefjes noemen. En wie weet is er nog meer heerlijk ouderwets eten.

Er zijn veel spelletjes voor de kinderen – voor hen is er ook een rek en een koffer met kleding zoals de kinderen die toen droegen. Elk kind dat komt mag zich verkleden en voor wie dat wil wordt er een mooie foto van gemaakt.

De entree is € 4 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Aan de Koningspade 31, even buiten Hoogwoud, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. U waant zich in een bewoonde stolpboerderij anno 1900. Het lijkt alsof de bewoner even weg is en zo weer thuis kan komen. Het bijzondere van het museum is , dat het is ontstaan door de gedrevenheid van Adriaan Donker, de laatste bewoner.

Door zijn verzameldrang en grote belangstelling voor de West-Friese cultuurhistorie bracht hij een bezienswaardige collectie bijeen. Sinds zijn overlijden wordt het museum in stand gehouden door de Adriaan Donker stichting en een groep actieve vrijwilligers, die u graag van alles vertellen over al het moois in en om de boerderij.