Adriaans antiek- en curiosamarkt én “Schatten uit je kast”

Bij de kramen en uitstallingen rond onze mooie museumboerderij is er op tweede paasdag, 10 april van 11.00 – 16.00 uur van alles te koop.

Mooi textiel uit grootmoeders tijd wacht op een nieuwe eigenaar. Er is brocante uit verschillende streken, houten voorwerpen, keramiek, oud speelgoed, manden en sieraden.

Ook zijn er oude boeken. Verzamelaars zullen dan ook beslist iets van hun gading kunnen vinden. En niet onbelangrijk is dat alles voor een leuk prijsje van de hand gaat.

Schatten uit je kast

Hans van Kampen, voorzitter van Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg in Schagen, treedt met enige regelmaat op als taxateur. Hij is specialist op het gebied van gebruiksvoorwerpen, sieraden, schilderijen en religieuze voorwerpen. Tijdens de curiosamarkt taxeert bij ons in de museumboerderij.

Dit is dé kans om eindelijk eens aan de weet te komen of het van tante Bets gekregen schilderij inderdaad een echte ….. is, of wat die antieke ketting waard is. Pak je “schatten uit je kast” en neem ze op 10 april mee naar de museumboerderij.

Aanmelden kan ook nog op de dag zelf, bij de kassa, maar dan loopt u de kans dat er geen ruimte meer voor is. Om zoveel mogelijk belangstellenden aan de beurt te laten komen kunnen per persoon maximaal drie voorwerpen worden getaxeerd.

De kosten van de taxatie zijn € 1 per te taxeren voorwerp en dat betaalt u op 10 april bij de kassa van de museumboerderij, tegelijk met de entree voor de markt en het museum.

Op deze dag zijn ook een aantal dames van de vereniging Behoud West Fries Kostuum in en om het museum bezig met hum mooie handwerken van vroeger. Zij vertellen er graag over, ook over al het moois dat zij aan en om hebben.

De entree voor de markt én het museum is op deze dag € 4. Wilt u alleen de markt bezoeken, dan betaalt u € 1.