Adriaans curiosamarkt én “Schatten uit je kast”

Kraampjes tijdens de curiosamarkt bij de museumboerderij

Op tweede paasdag, maandag 1 april van 11.00 – 16.00 uur is er op het terrein van de museumboerderij weer een nieuwe editie van Adriaans curiosamarkt.

Op ons terrein zijn kramen en uitstallingen met textiel uit grootmoeders tijd dat wacht op een nieuwe eigenaar. Er is brocante uit verschillende streken, houten voorwerpen, keramiek, oud speelgoed, manden en sieraden.

Curiosamarkt Hoogwoud

Ook zijn er oude boeken. Verzamelaars zullen dan ook beslist iets van hun gading kunnen vinden.

En niet onbelangrijk is dat alles voor een leuk prijsje van de hand gaat.

Schatten uit je kast

Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om tijdens de curiosamarkt je antieke voorwerpen te laten taxeren.

Hans van Kampen, voorzitter van Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg in Schagen, treedt op als taxateur. Hij is specialist op het gebied van gebruiksvoorwerpen, sieraden, schilderijen en religieuze voorwerpen.

Dit is dé kans om eindelijk eens aan de weet te komen of het van tante Bets gekregen schilderij inderdaad een echte ….. is, of wat die antieke ketting waard is.

Pak je “schatten uit je kast” en neem ze op Tweede Paasdag mee naar de museumboerderij.

Aanmelden voor taxatie

Als je iets wilt laten taxeren, stuur dan van te voren even email naar liesbeth@museumboerderijwestfrisia.nl .

Aanmelden kan ook nog op de dag zelf, bij de kassa, maar dan loopt u de kans dat er geen ruimte meer is. Om zoveel mogelijk belangstellenden aan de beurt te laten komen kunnen per persoon maximaal drie voorwerpen worden getaxeerd.

De kosten van de taxatie zijn € 2 per te taxeren voorwerp en dat betaal je op de dag zelf bij de kassa van de museumboerderij, tegelijk met de entree voor de markt en het museum.

De entree voor de markt én het museum is op deze dag € 5. Wilt u alleen de markt bezoeken, dan betaalt u € 1.

Bent u in het bezit van een vriendenpas? Dan is de toegang gratis inclusief 1 introducé.