Doen als Toen

Doen als Toen op ze Westfries bai de boereplaas van Adriaan Donker. Op deze eerste zondag van de schoolvakantie gaan we samen met de vereniging Behoud Westfries Kostuum en misschien ook met de Hoogwouder Dansers Doen als Toen.

Op zondag 23 juli van 11.00 tot 16.00 uur, in en om de museumboerderij zijn veel mensen in West-Friese kleding te bewonderen. Kleding uit de tijd van toen, zo rond 1900. Ze zijn er aan het handwerken of met wat anders bezig.

Vanaf 12 uur wordt er eten van toen geserveerd zoals groentesoep en verloren brood zoals de West-Friezen wentelteefjes noemen. En wie weet is er nog meer heerlijk ouderwets eten.

Er zijn spelletjes van vroeger voor de kinderen. Voor hen is er ook een rek en een koffer met kleding zoals de kinderen die toen droegen. Elk kind dat komt mag zich verkleden en voor wie dat wil wordt er een mooie foto van gemaakt. Misschien kan je ook nog vliegers maken en kan je vliegeren of de grote vliegers van een vliegerclub bewonderen.

De entree is € 4,00. Dat is op deze dag inclusief het bezoek van de museumboerderij en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.