Gerard Zaalberg nieuwe voorzitter museumboerderij West-Frisa

Op donderdag 21 oktober heeft het bestuur van de Adriaan Donker Stichting, waaronder de museumboerderij in Hoogwoud valt, een nieuwe voorzitter gekozen in de persoon van Gerard Zaalberg.

Gerard is in het dagelijkse leven advocaat en woont met zijn gezin in Ursem. Het bestuur is erg blij dat er een goede en enthousiaste opvolger is gevonden voor Jan Bouwes, die afgelopen zomer na 8 jaar voorzitterschap vrijwillig afscheid nam.

Het bestuur en de vrijwilligers hebben vorige maand tijdens de jaarlijkse barbecue afscheid van hem genomen. Het bestuur van de museumboerderij zoekt nog een nieuwe secretaris, want ook secretaris Hans Stolk heeft afgelopen zomer na 15 jaar het stokje terug gegeven.

Ook van Hans heeft het bestuur uiteraard afscheid genomen en hem bedankt voor zijn jarenlange inzet. Het secretariaat wordt nu tijdelijk waargenomen.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de secretarisfunctie worden van harte uitgenodigd om zich bij ons te melden. Na het stille coronajaar hopen wij komend seizoen weer alle activiteiten te kunnen organiseren, zoals de ambachtendag maar ook nieuwe activiteiten zoals kleine festivals en proeverijen.

Onze kapberg is bijna altijd open als rustpunt voor een kop koffie of thee of voor een glas bier of wijn. Graag tot zien in onze mooie Westfriese stolpboerderij of in de kapberg.