Kapberg

Sinds juni 2020 heeft museumboerderij Westfrisia een nieuwe gebruikersruimte in de vorm van een kapberg. Het is een mooie en sfeervolle ruimte van ca. 50m2. De kapberg is ingericht als horecaruimte in huiselijke stijl, met uitzicht op de weilanden. In de kapberg zit een winkeltje met streekproducten zoals jam, honing en Beemsterkaas.

Buiten is een groot terras waar bij mooi weer bezoekers van het museum, of passanten, even kunnen zitten onder het genot van een kopje koffie of thee met daarbij een Westfriese krentenmik.

De ruimte heeft een groot invalidentoilet en is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook is de kapberg uitermate geschikt voor groepen, bijvoorbeeld senioren, die willen genieten van een leuk dagje uit.

Multifunctionele ruimte

De kapberg van de museumboerderij heeft veel gebruikersmogelijkheden; naast groepen kunnen ook scholen gebruik maken van deze ruimte. Denk daarnaast ook aan familiedagen, waarbij na de rondleiding nog een lekkere high tea of lunch genuttigd kan worden. Meer informatie over de lunch en high tea vindt u hier.

De ruimte kan ook los van een bezoek aan het museum gebruikt worden voor bijvoorbeeld: workshops, bedrijfs- en clubbijeenkomsten. Tevens is de kapberg een RustPunt voor fietsers en wandelaars.

De binnenruimte is geschikt voor maximaal 30 personen, maar het terras kan overkapt worden met een grote tent van 5 x 10 meter. Dit brengt de mogelijkheid met zich mee om ook grotere groepen te ontvangen.

Kortom: dankzij de nieuwe kapberg biedt ons museum veel meer mogelijkheden.

Huurprijzen

Wist u dat u de Kapberg ook kunt afhuren? U heeft de gehele ruimte plus alle faciliteiten (beamer, keuken, toilet) dan helemaal voor uzelf en uw gezelschap. We verhuren de kapberg onder andere voor verjaardagen, vergaderingen, presentaties of andere bijeenkomsten.

De prijzen voor het huren van de Kapberg zijn als volgt:
  • Twee uur > €50
  • Dagdeel > €80
  • Hele dag > €125
  • Tent voor overkapping terras > €50
Heeft u interesse? Bel (0226-351431) of mail (info [at] museumboerderijwestfrisia.nl) voor een afspraak.