OVER ONS

De Stichting

De Adriaan Donker stichting is in mei 1983 is opgericht en heeft zich ten doel gesteld om de museumboerderij en de verzameling van Adriaan Donker in stand te houden.

Vrijwilligers

Een gezellige en actieve groep mensen brengt met groot enthousiasme de museumboerderij tot leven. Tijdens rondleidingen tonen zij het Westfriese boerenleven van vroeger.

Vrienden

Onze vrienden zijn onmisbaar. Voor een bedrag van € 25 per kalenderjaar zorgen zij ervoor dat de mooie boerderij met de bijzondere collectie van een zekere toekomst is voorzien.

Vrouw in Westfriese kledingdracht maakt kralenbeurs
Man en vrouw in Westfries Kostuum bij kar
Vrouw in Westfriese kledingdracht met Singer naaimachine

Missie

Midden in het Westfriese platteland staat de rijks monumentale museumboerderij West-Frisia. Dé plek waar verhalen en mensen bij elkaar komen. Dit is ons materiële en immateriële erfgoed.

Het museum is gewijd aan de verzameling en het leven van de eigenzinnige boerenzoon Adriaan.

Zijn liefde voor de mensen en historie van het Westfriese platteland vormt de rode draad en voert u mee in “Adriaans paradijs”. Zijn verhalen verbinden het verleden met het heden.

Visie

Museumboerderij West-Frisia wil een te koesteren plek innemen in het cultureel en sociaal landschap van West-Friesland.

Wij willen een plek zijn waar vorige generaties hun eigen geschiedenis herkennen, een plek waar ruimte is voor de generaties van vandaag en morgen. Een plek waar zij elkaar ontmoeten, van elkaar en het verleden leren, waar ruimte is voor creativiteit en nieuwe ideeën.

Wij willen betekenisvolle bruggen slaan naar gisteren en morgen. Géén gestold verleden, maar een museum waar het verleden (her)leeft.

 

Wat heerlijk, een reis door de tijd, even terug naar vroeger. Wat een geploeter moet dat zijn geweest ”

Bezoeker museumboerderij

 

Rustpunt logo

Wij zijn een officieel rustpunt

De museumboerderij ligt aan een interessante fietsroute die door het West-Friese landschap voert. Wij zijn een officieel rustpunt (incl. invalidentoilet). Het museum is toegankelijk voor bezoekers die gebruikmaken van een rolstoel of rollator.